Al eeuwenlang worden er kaarsen gebruikt. Voordat de elektriciteit uitgevonden werd, brandde men kaarsen om ’s avonds licht te hebben. Na de uitvinding van het elektrisch licht werden kaarsen alleen nog in geval van nood gebruikt.

Kaarsen worden tegenwoordig vooral gebruikt om de gezelligheid te verhogen en een intieme sfeer te scheppen. Een romantisch diner is zonder kaarslicht ineens veel minder aantrekkelijk. Een feestje met vrienden en familieleden zonder kaarsjes is tegenwoordig bijna ondenkbaar.

Kaarslicht is flatterend voor de huid. Het is minder direct dan elektrisch licht. De schaduwen zijn minder scherp afgetekend. Rimpeltjes worden in het kaarslicht dan ook wat zachter en de huid krijgt een fluwelig tintje. De ogen stralen zachter en het zachtgele, flakkerende licht brengt rust aan tafel. Het is dan ook geen wonder dat kaarslicht past bij een romantisch diner. Wie de liefde van zijn of haar leven een plezier wil doen, organiseert een diner bij kaarslicht, of dat nu buitenshuis is of heerlijk intiem in de eigen woning. Samen met een uitgelezen diner wordt het dan meestal een onvergetelijke avond voor beiden.

Had u vandaag een drukke dag, veel stress of “nergens meer zin in”, steek dan eens een kaarsje aan. Het kaarslicht werkt rustgevend. Het is zachter dan het licht van een schemerlamp. Het kleine, flakkerende lichtje geeft gezelligheid en rust.

Klik op onderstaande links voor meer informatie over elk onderwerp.