Kandelaar in ei-vorm. Antraciet buitenkant gecombineerd met gouden binnenkant

Langzaam maar zeker doet de herfst weer haar intrede in Nederland. We hopen natuurlijk nog op een heerlijke nazomer met veel zon en heerlijke tuinmomenten. Maar op een gegeven moment moeten we er toch aan geloven en vallen de blaadjes van de boom, veranderen de bossen van donkergroen naar rood en geel, en moeten we oppassen voor vallende eikels en dennenappels. Maar wij houden ook van de herfst. Heerlijk wandelen en genieten van de prachtige herfstkleuren en herfstgeuren van vochtig bos met paddenstoelen. En na een stevige boswandeling gaan we naar binnen, doen we de open haard aan, maken warme chocomel en steken natuurlijk kaarsen aan.

De herfst-trends van dit najaar passen prima bij deze setting. Van ons huis hebben we afgelopen jaar allemaal meer ons thuis gemaakt. Doordat we veel thuis zijn geweest, nog nooit zoveel uren doorgebracht in en om huis als afgelopen jaar, hebben we het knus en gezellig gemaakt. Maar nu wordt het tijd voor toch een paar veranderingen in het interieur. Af en toe willen we gewoon iets nieuws. Wat blijft in de trends voor dit najaar zijn comfort, warmte en gezelligheid. Thuis vinden we rust en geborgenheid. Materialen zijn zacht en aaibaar. Vormen zijn rond en ovaal.

Kleurentrends najaar 2021

Groentinten hebben al even hun intrede gedaan in onze woningen, maar deze kleur is to stay. Groentinten tegen de muur, in een vloerkleed en in accessoires. Maar natuurlijk ook door middel van planten. Veel planten. Als je er erg van houdt kun je zelfs voor een urban jungle-look kiezen. Let er wel op dat je de juiste plaats kiest voor je planten. Zo houdt een dracaena marginata van schaduw, net zoals een calathea orbifolia, een sanseveria of een zamioculcas. Heb je veel zon in huis? Kies dan eerder voor een alocasia macrorrhiza (olifantsoor), een bananenplant of een yucca. Met veel planten creëer je een oase van rust en veel gezuiverde lucht.

De groentinten van planten combineren makkelijk met bruin en warme roodtinten. Natuurlijke materialen zoals hout en bamboe zien we nog steeds. Deze natuurlijke kleuren combineer je met mooie goudkleurige accessoires of met accessoires met een industriële look.

Jouw persoonlijke interieur

Maar wat we ook heel sterk zien is dat interieurs steeds persoonlijker worden. Geen eenheidsworsten meer. Jouw karakter mag volledig terugkomen in je huis. Je hobby’s, je interesses, dingen die jij mooi vindt… leef je uit! En dit is voor iedereen anders. De één zal een mooie plaats vinden voor alle souvenirs die de afgelopen jaren verzameld zijn. Die prachtige schalen uit Portugal, dat mooie bord uit Italië, dat bijzondere schilderij uit Australië of die schattige kandelaars uit Marokko. Haal ze uit de kast en geef ze een mooie plaats in je woonkamer en keuken. Heb je niet veel souvenirs maar wel veel foto’s? Vergroot deze eens uit en laat ze afdrukken op glas of aluminium of maak een verzameling lijstjes aan de muur. Zo houden we onze vakantieherinneringen levend!! En natuurlijk verlangen we weer naar een tijd dat we wederom deze mooie reizen kunnen maken, nieuwe herinneringen creëren. Op zoek naar nog meer mooie souvenirs!

Hou je van lezen? Zet je mooiste boeken in een boekenkast of leg er een paar op een plank. Hou je van koken, richt je keuken in en leg je kookboeken klaar. Speel je graag spelletjes? Leg deze dan klaar op een tafeltje zodat je ze snel kan pakken voor een spelletje even tussendoor.

Ga eens in je woonkamer staan en bedenk waar je jouw persoonlijkheid kan toevoegen. Leuk om te doen! Van daaruit bedenk je wat je jezelf nog cadeau kunt doen om de persoonlijke en warme uitstraling nog meer te benadrukken. Schrijf ze desnoods op je cadeaulijstje want binnenkort krijg je geheid weer de vraag of je nog wensen hebt voor Sinterklaas of kerst.

Meer en meer thuis

Tegenwoordig wordt ons huis ook veel meer gebruikt dan voor Corona. Er is meer dan ooit sprake van een combinatie van wonen, werken en sociale activiteiten. We zijn meer thuis, eten meer thuis, maken het thuis meer gezellig en in veel gevallen werken we meer thuis dan vroeger. En de vraag is in hoeverre dit natuurlijk blijft, maar wij weten uit eigen ervaring dat het nooit meer helemaal hetzelfde gaat worden als voor Corona.

Cadeautips voor najaar 2021

En als we dan toch al langzamerhand richting de decembermaand gaan, geven we meteen een paar mooie cadeautips die geheel in deze trends passen.

 Zo heeft B-Living prachtige grote gouden vazen of zwarte vazen die heel mooie staan in een urban-jungle interieur. En of je deze nu vult met een enkele mooie tak of een bos prachtige kunstbloemen, de vaas is altijd een eye-catcher in je kamer. Of wat dacht je van de mooie eierkandelaars of kandelaareieren? Verkrijgbaar in maar liefst 4 verschillende maten. Van buiten zijn deze industrieel zwart of goudkleurig en van binnen zijn ze goud van kleur. Daardoor geven ze letterlijk schitterend licht. Een warme gloed verlicht je kamer. En wil je gewoon veel kaarsen op de tafel? Kies dan voor een mooie zwarte platte schaal en zet hierop verschillende maten stompkaarsen of bolkaarsen. Kies warme tinten zoals rood en bruin. Leuk om te geven, leuk om te krijgen!

Ei kandelaar in diverse afmetingen. Antraciet gecombineerd met gouden binnenkantZwarte schaal in organische vorm met stompkaarsen in diverse kleuren

 

 

Wij wensen je een heel fijn najaar in je fijne persoonlijke interieur! En heb je zelf nog tips hoe jij je persoonlijke sfeer hebt gecreëerd? Reageer dan naar info@bliving.nl. We nemen jullie tips graag op in onze nieuwsbrief in onze social media. Een sfeervolle foto is dan natuurlijk welkom!

 

 

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd