Zwarte fruitmand draadmodel gevuld met paprika

 

5 tips

Het is een rare tijd, een bijzondere tijd, voor sommigen een nare tijd en voor velen een zorgelijke tijd. Wat voor iedereen geldt: we moeten deze tijd samen zien door te komen!! Voor de één betekent dit zorgen om een baan of bedrijf, voor de ander betekent dit zorg verlenen voor zieken, lesgeven online of balanceren tussen werk en thuisonderwijs. Eén ding is voor iedereen hetzelfde: het is anders dan normaal – iedereen moet schakelen en aanpassen. En voor de één is dat makkelijker dan voor de ander. En ik realiseer me weldegelijk dat wij het goed hebben: we hebben werk, we zijn niet eenzaam met drie pubers in huis, we hebben geen uitdaging met werk en hele kleine kinderen, we zijn niet ziek. En wat ik me ook realiseer is dat als wij deze periode beleven als een tijd met nieuwe uitdagingen, met zeker ook fijne momenten en wij er geen groter drama van maken dan nodig, dat dit hopelijk ook zo wordt ervaren door de kinderen. Dan zullen zij zich later deze periode zeker herinneren, ieder op hun eigen manier, maar ze herinneren zich hopelijk geen dramatische tijd. Dat is onze (extra) taak als ouders! In deze blog daarom een paar tips om deze tijd goed door te komen. Gewoon gebaseerd op mijn ervaringen.

 

Tip 1 #Wandelen

Ken je dat gevoel? Je moet nog zoveel doen en tegelijkertijd lonken die fijne voorjaarszon en de zingende vogels. Dan heb ik goed nieuws: wandelen is bijna een eerste levensbehoefte. Je mag, nee je MOET het dus gewoon doen. Een vriendin appte mij een mooie uitspraak van Shane O’Mara: “Als je wandelt, worden verschillende gebieden in je brein actief. En in een actief brein vormen hersencellen makkelijker nieuwe verbindingen, wat goed is voor het nemen van beslissingen, het oplossen van problemen en je creativiteit.” Toen ik dit las heb ik zonder ‘schuldgevoel’ een extra lang rondje met de hond gelopen. Heerlijk genoten en daarna kon ik fris weer verder. En weet je dat je ook kunt wandelen en overleg voeren tegelijkertijd? Ik plan het gewoon in de agenda, ook van een collega: ‘lunchwandeling’. Ieder in zijn of haar eigen woonplaats, toch een beetje samen. Dus doe je best en streef naar die 10.000 stappen per dag. Goed voor je lijf, goed voor je brein!

Loonse en drunense duinen


En heb je geen hond? Dan is het ook goed om jezelf of je kinderen uit te laten. Voor hen geldt hetzelfde: hele dag thuis achter een scherm is vermoeiend. En wat ik altijd al deed, maar in deze tijd toch nog meer, of iets bewuster: de wandelafspraken. Samen lopen met een vriendin, bewegen en lekker bijkletsen tegelijkertijd. Top-combinatie! En neem je wat meer de tijd, dan neem je gewoon je eigen thermoskan en een broodje mee. Die smaakt bijna zo lekker als een lunch in een restaurant.

Lunch in de duinen

 

Tip 2 #Gezond eten

Goed voor jezelf zorgen is extra belangrijk in deze tijd. Gezond eten is zeker belangrijk! Ik kan heel blij worden van zo’n mooi gevulde fruitschaal in de keuken. Ook leuk met rauwkost! Staat meteen vrolijk en het nodigt uit!

En wat dacht je van heerlijk zelfgemaakte granola? Hoe maak je granola? Ik had het nog nooit eerder gedaan maar het is zo simpel: havervlokken (volkoren product, vol met eiwitten, vezels, B-vitamines en mineralen) mengen met walnoten, hazelnoten, pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, kaneel, beetje olie en honing. Roosteren in de oven (2 maal 10 minuten op 180 graden, halverwege even omroeren) en klaar! Heerlijk in combinatie met blauwe bessen en yoghurt bijvoorbeeld. Ik verheug me al op mijn ontbijt morgen.

Zelf maken van granola

 

Tip 3 #Maak je huis voorjaarsproof

In maart 2020 hebben we massaal grote schoonmaak en opruimacties gehouden. Inmiddels zijn we er wel wéér aan toe. Wat maak je toch een rommel als gezin met 3 opgroeiende kinderen. Nog maar een keer de handen flink uit de mouwen dus! Een paar weken geleden hebben we de kerstboom het huis uit gedaan. Dus het wordt tijd voor nieuw groen. Mooie nieuwe planten doen het altijd goed. Ik ben dol op de Medinilla.

Plant Medinilla

Daar heb ik mezelf dus op getrakteerd. En voorjaar betekent ook weer nieuwe frisse kleuren in huis. Ik ga maar eens bedenken wat voor mooie kleur ik nu wil toevoegen in het interieur. Misschien wel een mengeling van een paar mooie pastelkleuren. Ik begin bij de kaarsen op tafel.

Rustik Lyss dinerkaarsen XL

Tip 4 #Aandacht voor elkaar!

Aandacht voor je gezin, voor je familie en vrienden. Ook en juist in deze tijd. Ook al is dat heel anders dan normaal. Spontane bezoekjes zijn er niet bij, evenals een gezellig etentje met een groep vrienden. En van uiteten gaan, is al helemaal geen sprake. Daarom zoeken we het in kleine momentjes. Plan een spelletjesavond, een thuisbioscoopavond of organiseer een kookwedstrijd. Maak koppels en verdeel de gerechten. Leuk om iets nieuws te proberen, en een manier om je kids te leren koken. Als je zorgt voor insta-waardige plaatjes vinden ze het misschien nog wel leuk om hierover iets te posten. Verleng gewoon het kerstvakantie-gevoel. Open haard aan, kaarsen op tafel, spelletje en een filmpje. Ook kun je dit met vrienden doen, plan gewoon een eetmoment online, of een digitale borrel. Iedereen zorgt voor een eigen hapje en een drankje en zoomen maar. Misschien vindt iemand het wel leuk om een kahootquiz in elkaar te knutselen. Met leuke foto’s van vakanties of gezamenlijke feestjes met bijpassende vragen. Gegarandeerd succesvol!

 

Tip 5 #Cadeautjes, kleine moeite, groot plezier!

En wat dacht je van spontane kleine cadeautjes? Dat hoeft echt niet te wachten totdat iemand jarig is of dat er een ander officieel moment is. Juist in deze tijd is het leuk om iemand zomaar te verrassen. Wat zijn leuke kleine cadeautjes? Een potje zelfgemaakte granola, een bosje tulpen (jaaaa, ze zijn er weeer!!) of een mooie kaars met een kandelaar voor in huis. Een lichtje in deze donkere tijd. Of een mooie gemaakt knutselwerkje van de kleinkinderen voor oma of opa. Wedden dat ze daar van genieten?

 

dinerkaarsen in kandelaars

Kortom, denk positief, bedenk wat er wel allemaal kan in deze tijd. Juist nu is er misschien iets meer rust en daardoor aandacht voor elkaar. Voor mijzelf geldt dat het feit dat ik geen reistijd heb, enorm veel tijd scheelt. Daarom kan ik nu makkelijker tussendoor een wandeling maken, lunchen met de kids of een keer zelf granola maken. Daar geniet ik van! En ben eens eerlijk…hoe vaak komt het voor dat je je pubers zo vaak thuis om je heen hebt? Dat ze ook in de weekenden vooral thuis zijn? Het is hoe dan ook bijzonder. Ik wens jullie allemaal veel succes in deze bijzondere tijd met alle uitdagingen die er zijn. Maar vergeet niet: zorg goed voor jezelf, wandel en geniet van de zonnestralen op je gezicht. Want het wordt weer voorjaar en dan ziet de wereld er hopelijk weer zonniger uit!!

2 commentaar

zecahxipi

zecahxipi

http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ – Amoxicillin Amoxicillin 500mg Capsules vsi.obhv.bliving.nl.orf.ht http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

iyuahasue

iyuahasue

http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ – Buy Amoxicillin Online Buy Amoxicillin Online myv.xocc.bliving.nl.kkb.ae http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd