Als binnenhuisarchitect is een goed lichtplan een essentieel onderdeel van de totaalinrichting. Ook bij het aanleggen van de meeste tuinen wordt vaste verlichting meegenomen. 

Mensen zitten graag buiten, het geeft een gevoel van vrijheid of vakantie. Het "buitenseizoen" wordt de afgelopen jaren ook steeds langer gemaakt. Het lichtplan voor de tuinen voldoet vaak niet. Dit is in het algemeen een functioneel plan terwijl wij graag een sfeervolle verlichting willen als we buiten zitten. 

Enkele jaren geleden is hier al op ingespeeld door de goedkope priklampen op zonne-energie. De afgelopen jaren heeft hierin de ontwikkeling ook zijn vlucht genomen. Zo hebben diverse merken zich ook gericht op verlichting. Dit heeft geleid tot prachtige en sfeervolle verlichting voor in de tuin, op het terras of op de tafel. De voeding bestaat over het algemeen uit zonlicht of een oplaadbare batterij, waardoor er geen warboel aan snoeren op het terras ontstaat! 

De vraag is echter hoe kom je nu tot de juiste keuze? Wat is het verschil? Wat zijn de (on)mogelijkheden? Klik op onderstaande links voor meer informatie over elk onderwerp.

Verlichting