Vaas Cadiz met feestelijke takken

Tips voor een gezellige Pasen

Pasen geeft altijd een gevoel van lente. Inmiddels vieren we dit vaak net zo uitgebreid als kerst met familie, vrienden, eten en drinken en een heleboel gezelligheid. Hierbij tips voor inspiratie en gezelligheid.

DECORATIE

Dek een gezellige tafel. Pastelkleuren passen bij Pasen net zoals het traditionele geel. Kies voor veel servies, veel bloemen op tafel, glazen en een tafelkleed of een loper. Tip: kijk wat voor bloemen er al in de tuin staan en versier hiermee je tafel. Wel zo gezellig, wel zo voordelig en wel zo duurzaam. Pak bijvoorbeeld die afgeknipte hortensia van het najaar en leg deze op tafel.

 Gezellig gedekte bankettafel

LANGE TAFELS

Nodig veel familie of vrienden uit en dek een lange tafel. Lekker informeel. Hopelijk is het mooi weer en kan dit lekker in de tuin. Heb je geen lange tafel? Overweeg dan eens om een bankettafel aan te schaffen. Deze klap je makkelijk op en zet je in de schuur. Zo is je tafel nooit een beperking voor het aantal uit te nodigen gasten.

BRUNCHGERECHTEN

Met Pasen kan eigenlijk alles door elkaar: hartig en zoet, warm en koud. Hierbij een paar toppers die het altijd goed doen.

Lekkere belegde broodjes. 
Bedenk wat je gasten lekker vinden. Ham of kaas, kipfilet of salade. Of denk eens aan geitenkaas met ham, vijg of aardbeien en noten.

Lekkere belegde broodjes.

Paasbrood 
Natuurlijk mag een paasbrood niet ontbreken. Deze haal je bij de bakker of de supermarkt, of je maakt deze zelf. Op youtube vind je hele leuke filmpjes. Bijvoorbeeld van Koopmans

Ook leuk: maak je eigen paasbrood met kinderen!

 Paasbrood zelf maken

 Avocado’s met eitjes en vis

 Avocado’s met eitjes en vis

Heerlijk bij elke maaltijd, een avocado! Dit is een heerlijke combinatie van avocado met gerookte zalm, rivierkreeftjes en eisalade. Bij voorkeur zelf gemaakt natuurlijk. Vers, gezond, voedzaam!

Eieren
En wat is Pasen zonder eieren? Verse eieren en eieren van chocola natuurlijk. Gekookte eieren, gebakken eieren, scrambled eggs (naturel of met garnaaltjes), gevulde eitjes (met mayo, mosterd, kerrie en tuinkers), of als vulling in een kaiserbroodje met ham en kaas: Kaiserbroodjes aftoppen en uithollen, binnenkant bedekken met ham, ei erin, 25 minuten op 160 graden.

kaiserbroodjes met ham en ei uit de oven
kaiserbroodjes met ham en ei uit de oven

 Scrambles eggs

Scrambles eggs

 Gevulde eieren

Gevulde eieren

Paasgerechten voor kinderen ?

Kinderen aan tafel? Kinderen houden vaak van zoet. Verwen ze eens met fruitpannenkoekjes of een cake met paaseieren. Maar natuurlijk snoepen kinderen mee met alle gerechten van de tafel.

 Fruitpannenkoekjes

Fruitpannenkoekjes

Cake met chocolade eieren

Cake met chocolade eieren

Kijk voor ideeën en inspiratie op www.allerhande.nl, www.pinterest.com of https://www.leukerecepten.nl/paasrecepten

PAASTAKKEN VERSIEREN

Met Kerst versieren we een kerstboom. We kunnen er uren mee zoet zijn. Steeds vaker wordt er ook veel aandacht besteed aan mooie versiering in huis met Pasen. Een enkele tak is prachtig, zeker als er mooie bloesem aan zit. Maar je kunt ook de takken nog extra versieren.

Waar denk je aan bij voorjaar: bloemen, eieren, kuikentjes, veertjes, etc. Je kunt het zo gek niet bedenken. Het kan allemaal in je paasboom. Deze versieringen kun je kant en klaar kopen maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Kijk maar eens op Pinterest. Genoeg inspiratie te vinden.

Kies een bepaalde stijl. Wat past in je woonkamer? Heel neutraal, of juist heel kleurig? En dan heel bont of juist zachte pastel kleuren? Eigenlijk kan alles, het is een kwestie van smaak.

Viermaal mooie paastakken in prachtige vazen:

 Vaas Cadiz van het merk B-LivingVaas Cadiz van het merk B-Living

Vaas zilverkleurig Cadiz van het merk B Living        

Zilverkleurige vaas MadridGoudkleurige vaas Madrid

 Vaas zilverkleurig of goudkleurig Madrid van het merk B Living